Hendriks start in de basis tegen TOP Oss

Gepubliceerd: 14-04-2022 16:04. Bijgewerkt: 14-04-2022 19:09

Sam Hendriks staat vrijdagavond in de basis bij De Graafschap. De constructie in zijn huurcontract met Cambuur Leeuwarden is vernietigd, waardoor de spits tegen TOP Oss weer aan de aftrap staat.


"Er is de afgelopen weken veel gebeurd in korte tijd wat niet met voetbal te maken heeft. Dat knaagt aan je, omdat je alleen maar bezig wil zijn met voetbal.", vertelt Hendriks. Ook coach Jan Vreman is blij dat beide clubs eruit zijn gekomen: "Sam is bij mij de eerste die speelt, dus toen het nieuws bekend werd dat hij niet meer mocht starten door deze clausule, was dat even vervelend. Toch vind ik dat de ploeg het de afgelopen weken goed heeft opgepakt, maar ik ben blij dat hij er bij is."

Eerder dit seizoen won De Graafschap overtuigend van TOP Oss, het werd 0-3 in Noord-Brabant. Bovendien biedt het spel van de afgelopen weken voldoende perspectief op een goede afloop. Toch waakt Vreman voor onderschatting tegen de nummer dertien: "De stand op de ranglijst zegt niet alles. We moeten vrijdag gebruik maken van de ruimtes die ontstaan. Dan heb ik vertrouwen in een goede afloop."

Volop vertrouwen voor de play-offs

Met nog vier duels te gaan, spant het erom of de Superboeren een ticket voor de play-offs weten binnen te slepen. "Met het vertrouwen in de ploeg zit het goed. Als je ziet wat voor spel we de afgelopen weken op de mat hebben gelegd, dan geeft dat wel vertrouwen voor het slot van de competitie", besluit een hoopvolle Hendriks.

Vermoedelijke opstelling:
Jurjus; Lelieveld, Van Heertum, Van de Pavert, Fortes; Schuurman, Verbeek, Neghli; Korte, Hendriks, Kaandorp.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)