Ulft, Netherlands

Hendriks mag hopen op debuut tegen ADO

De Graafschap hoopt met het huren van Sam Hendriks de problemen met het scoren van doelpunten op te lossen. De aanvaller uit Doetinchem keert terug bij de club waar hij debuteerde in het betaald voetbal en is zondag inzetbaar in het uitduel met ADO Den Haag.
Tim Rondeel | 11 maart 2022 11:20 | Aangepast op 11 maart 2022 11:20
“Ik dacht: 'start de wagen'”, aldus de nieuwe aanwinst van De Graafschap over zijn gedachten toen de aanbieding binnenkwam. “Voor mij was de keuze wel makkelijk, dus toen ze zich meldden wilde ik eigenlijk wel gelijk deze kant op. Het leek mij wel een hele mooie uitdaging dus ik ben blij dat het gebeurd is.” Op dit moment beschikt De Graafschap, na de toevoeging van Hendriks aan de selectie, over vier spitsen. “De drie die we hebben zijn totaal verschillende spitsen”, aldus trainer Reinier Robbemond. “Als ik hem zou moeten vergelijken, dan kan het nog het meeste met Devin (Haen red.). Sam heeft de nodige ervaring en laten zien dat hij op dit niveau gewoon zijn goals kan maken en dat is ook waarvoor we hem gehaald hebben.”

Danzell Gravenberch is zondag niet inzetbaar door een coronabesmetting, waardoor Hendriks mag hopen op zijn debuut. De Doetinchemse spits zag zijn nieuwe club de eerste seizoenshelft problemen hebben met scoren: “Ik vond wel dat er redelijk wat kansen werden gecreëerd, het spel zag er bij vlagen wel goed uit. Als je dan soms vergeet om de trekker over te halen dan is het wel zuur en win je soms wedstrijden niet.” De aanvaller heeft een duidelijk doel voor ogen voor zijn terugkeer bij de club waar hij opgroeide: “Plezier hebben en zoveel mogelijk spelen en zoveel mogelijk doelpunten maken én strijden voor promotie, dat is wel een mooi doel denk ik.”

Hectiek op transfergebied
De transfermarkt loopt nog tot maandagnacht, trainer Robbemond verwacht nog een aantal hectische dagen op De Vijverberg. “Iedere trainer wil altijd extra kwaliteit toevoegen aan zijn selectie maar dat moet het binnen de middelen passen”, aldus Robbemond. “Het ligt eraan wat hun wensen zijn en of ze het zelf niet meer zien zitten om bij De Graafschap te blijven, dan levert dat misschien ook weer mogelijkheden op of dan moet je weer op zoek naar een bepaalde positie, dus het kan nog een hectische laatste week worden.”

Fortes terug
Tegenover het ontbreken van Gravenberch staat de terugkeer van Jeffry Fortes. De middenvelder kwam de afgelopen weken met Kaapverdië uit op de Africa Cup. Hij werd uitgeschakeld in de achtste finale tegen Senegal. Voor de spitspositie moet Robbemond de keuze maken uit aanwinst Hendriks, talent Haen en clubtopscorer Joey Konings.

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Lelieveld, Van Heertum, Van de Pavert, Baas; Fortes, Schuurman, Opoku; Acheffay, Haen (Hendriks), Korte.

Foto: De Graafschap Media

Lees meer over:

ADO|De Graafschap|Hendriks|

Meest gelezen

Bökkers opent samen met straaljagers Hoofdpodium

Redactie REGIO8 | 19 jul 2024 00:06

Persoon gewond na ongeval op eerste dag Zwarte Cross

Redactie REGIO8 | 18 jul 2024 18:32

Lees ook

De Graafschap verslaat Duitsers in doelpuntrijke oefenwedstrijd

De Graafschap heeft zaterdag het tweede oefenduel in aanloop naar het nieuwe seizoen in de eerste di...

De Graafschap-doelman Van Oosterhout overleden, verdriet bij De Visser

Voormalig De Graafschap-doelman Harry van Oosterhout is op 77-jarige leeftijd overleden. In de jaren...

De Graafschap presenteert nieuwe shirts, sponsor wil jaar langer door

Op de eigen Vijverberg heeft De Graafschap donderdagochtend de nieuwe shirts voor het komend seizoen...

De Graafschap-supporter ‘Seggel’ leeft voort in nieuw museum bij stadion

De geest van Frank Seggelinck, een prominente supporter, leeft voort in het museum van De Graafschap...

De Graafschap in eerste oefenwedstrijd niet langs De Treffers

De Graafschap heeft de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen zaterdagmidd...

De Graafschap huurt (zoon van) Van de Haar van FC Utrecht

Jesse van de Haar speelt komend seizoen voor De Graafschap. De negentienjarige aanvaller, zoon van o...