Hendriks is goudhaantje bij De Graafschap

Gepubliceerd: 04-02-2022 22:02. Bijgewerkt: 04-02-2022 22:45

De Graafschap heeft vrijdagavond een ruime 0-3 overwinning geboekt op bezoek bij Telstar. Alle doelpunten vielen voor rust, waar aanvaller Sam Hendriks zich met twee doelpunten ontpopte tot goudhaantje.


Johnatan Opoku schoot al na vijf minuten raak voor de bezoekers. Uit een corner plaatste de aanvallende middenvelder de bal fraai binnen. Sam Hendriks bekroonde zijn tweede basisplek met zijn eerste doelpunt voor De Graafschap. Na een vrije trap wist hij de bal met een kopbal buiten bereik van Telstar-keeper Abdel El Ouazzane te plaatsen: 0-2. Nadat Hendriks de lat teisterde met een snoeiharde pegel, tekende hij na een klein half uur spelen oog in oog met El Ouazzane voor de 0-3. Opoku verzuimde voor rust uit een penalty zijn tweede te maken, terwijl doelman Hidde Jurjus vlak voor rust een schot van Sven van Doorm over zijn goal bokste.

Na rust speelde De Graafschap tegen de wind en dat was te zien in het aantal kansen dat de ploeg creëerde. Giovanni Korte werd nog gevaarlijk, maar zijn schot was een prooi voor El Ouazzane. Telstar maakte de meeste aanspraak op een doelpunt. Middenvelder Van Doorn was opnieuw gevaarlijk met een schot van afstand, maar hij werd opnieuw gestuit door Jurjus. Op aangeven van Giovanni kreeg Glynor Plet een goede kans, maar hij raakte de bal verkeerd. In de slotfase werden invallers Joey Konings en Philip Brittijn nog gevaarlijk voor de bezoekers, maar ze kwamen niet tot scoren.

De volgende wedstrijd voor de ploeg van trainer Renier Robbemond is volgende week vrijdagavond. Dan komt FC Dordrecht op bezoek op De Vijverberg. Bij deze wedstrijd kunnen ruim vierduizend supporters aanwezig zijn.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)