Helmonder gunt De Graafschap promotie

Gepubliceerd: 12-05-2021 12:05. Bijgewerkt: 12-05-2021 12:24

Mark Langewouters is een rasechte Helmonder en seizoenkaarthouder van Helmond Sport, maar woont al bijna twintig jaar in de Achterhoek. Langewouters, in het dagelijks leven docent op een middelbare school, gunt De Graafschap ondanks zijn voorliefde woensdagavond promotie naar de eredivisie.

"Woensdag speelt voor mij vooral het rechtvaardigheidsgevoel ten opzichte van vorig jaar", legt Langewouters uit. "Het gevoel dat Cambuur Leeuwarden en De Graafschap in de eredivisie horen na wat er vorig seizoen is gebeurd, speelt meer dan het gevoel dat ik inwoner van de Achterhoek ben. Ik blijf import en ben een Helmonder. Het was zo onrechtvaardig. Daarom vind ik ook dat beide ploegen het verdienen om volgend seizoen in de eredivisie te spelen." De Graafschap promoveert als het woensdagavond weet af te rekenen met de ploeg uit Helmond. Langewouters werd als Helmond-supporter de afgelopen dagen vaak aangesproken: "Ik word er op school op aangesproken, maar ook gewoon als ik over straat loop. Je valt wel op als Helmonder in de Achterhoek. Ik denk dat de stress bij de supporters van De Graafschap groter zal zijn dan bij mij", concludeert de docent lachend.

Langewouters heeft al sinds het seizoen 1986/1987 een seizoenkaart bij de Noord-Brabantse club, schreef voor de fansite van Helmond Sport en doet sinds 2003 ook radiocommentaar van de wedstrijden van de Helmonders: "Mijn eerste wedstrijd dat ik verslag deed was notabene tegen De Graafschap." Als verslaggever zat de Helmonder dit seizoen ook geregeld in het stadion: "Dat is heel raar dat jij dan wel naar binnen mag en de supporters niet. Het voelt ook raar om vanuit een leeg stadion verslag te doen. Mede daarom was er ook bij toen De Graafschap eerder dit seizoen Helmond versloeg met 1-2."

Belangen voor Helmond nihil
Volgens Langewouters zijn de belangen voor Helmond Sport nihil in het duel met de Doetinchemmers: "Ik weet dat morgen de derde keeper op goal zal staan. Eerste doelman Stijn van Gassel vertrekt na het seizoen naar Excelsior en daarom krijgen nu de twee andere doelmannen de kans. Robin Mantel speelde tegen TOP Oss en tegen De Graafschap keept Rowen Koot. Dat doen ze om te kijken of daar mogelijk een eerste doelman tussen zit."

De Graafschap promoveert
Aan een voorspelling durft Langewouters zich ook wel te wagen: "Ik denk dat De Graafschap vanavond met 2-1 wint. Ik vind dat Helmond Sport weinig resultaten boekt tegen ploegen die hoop de ranglijst staan. Ze wonnen alleen thuis van Almere City. Ik denk dat het enige dat kan opbreken de promotiestress bij de spelers van De Graafschap is."

De wedstrijd tussen De Graafschap en Helmond Sport is woensdagavond live te volgen op Optimaal FM. Schakel vanaf 19.00 uur in voor een voorbeschouwing waarin naast Thomassen, onder meer trainer Mike Snoei en voormalig clubwatcher Domien Esselink aan het woord komen. Vanaf 20.00 uur start het liveverslag van De Graafschap-Helmond Sport.

Foto: Mark Langewouters

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)