Helmond Sport strijdt tegen De Graafschap

Gepubliceerd: 11-05-2021 13:05. Bijgewerkt: 11-05-2021 14:46

Jordy Thomassen keert met zijn Helmond Sport woensdagavond terug bij de club die hij vorig jaar verliet. Volgens de aanvaller gaan de Noord-Brabanders niks cadeau geven aan De Graafschap.

“We staan in het linkerrijtje op een tiende plek en daar willen we eindigen”, zegt Thomassen over de belangen voor de Noord-Brabantse club. “Hoe hoger we klasseren, hoe meer geld de club krijgt. We willen dus wel gewoon de punten pakken.” De druk ligt desondanks in zijn ogen bij De Graafschap, dat kan promoveren. “Ze hebben het twee keer op rij laten liggen”, aldus Thomassen over de duels van zijn oude werkgever met Cambuur Leeuwarden en Jong Ajax. "Hoe langer het gaat duren, hoe meer het aan je gaat vreten. Ze gaan het heel moeilijk krijgen woensdag.”

Thomassen vindt het jammer dat zijn ‘maatje’ woensdag niet meedoet bij De Graafschap. “Helaas dat Danny Verbeek er niet bij is, maar ik heb ook nog steeds contact met 'Baasie' (Roland Baas, red.) en Ralf Seuntjens. We lopen elkaar absoluut te dollen, maar het wordt een mooie wedstrijd.” Hij schetst zijn verwachte wedstrijdbeeld: “Ik denk dat De Graafschap druk gaat zetten en wij moeten daar onderuit voetballen. Als dat lukt, gaan we het ze heel lastig maken.”

‘Thuiskomen’
Thomassen keerde vorig seizoen in de winterstop met een dubbel gevoel terug naar Helmond, de club die hij in de zomer van 2018 verliet voor De Graafschap. “Het was eigenlijk een soort van thuiskomen”, zegt de 28-jarige aanvaller. “Vorig jaar zijn we twintigste geëindigd, nu staan we tiende, dus we maken een mooi proces door en het bevalt prima om daar aan deel te nemen. Ik heb nog een jaar contract hierna, dus we willen volgend jaar weer doorpakken.”

De wedstrijd tussen De Graafschap en Helmond Sport is woensdagavond live te volgen op Optimaal FM. Schakel vanaf 19.00 uur in voor een voorbeschouwing waarin naast Thomassen, onder meer trainer Mike Snoei en voormalig clubwatcher Domien Esselink aan het woord komen. Vanaf 20.00 uur start het liveverslag van De Graafschap-Helmond Sport.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)