Ulft, Netherlands

 

Heinoos laten Wim's Muziekkelder in de stad rocken

De gitaren van Høken met de Heinoos galmden zaterdag als vanouds in Wims Muziekkelder in het centrum van Doetinchem. Op het kleine podium gingen de dialectrockers naar hartenlust los met eigen nummers van hun nieuwe album 'Blieven Smearen'.
Jasper Hazelaar | Nick Hermsen | 7 november 2022 12:56 | Aangepast op 7 november 2022 12:56
“Het maakt ons eigenlijk nooit geen zak uit waar we staan, we hebben altijd lol”, zegt leadzanger Remko Keizer, die zichtbaar genoot van het optreden in de kleine kelder. “Of het voor tien man is, of voor tienduizend, dus dit was perfect. Heel leuk zelfs, misschien nog wel spannender dan in een grote tent omdat mensen dicht op je staan.” In de coronatijd kon eigenaar Wim Vriezen een tijdlang geen optredens organiseren in zijn muziekkelder, dus de rockers van Høken met de Heinoos waren meer dan welkom: “Vooral de dialectbandjes, als ze iets nieuws hebben, kunnen ze het hier presenteren. Je ziet zelf hoeveel belangstelling er was, we hadden gewoon weer een volle bak voor het eerst na de coronatijd.”

Het nieuwe album van de Heinoos bestaat uit vijftien nummers. Met name 'Wonder' betekent veel voor Keizer. “Die heb ik geschreven voor onze dochter die toen geboren is”, geeft de zanger aan. “Je zet het op papier, dan schrijf je het, en als het dan vereeuwigd is op een album, dan doet me dat wel wat.” Ook Vriezen is te spreken over het album 'Blieven Smearen'. “Het pakt weer lekkker”, vindt de eigenaar van de muziekkelder. “Er zitten wat rustige ballads in, een paar stevige nummers. Van alles wat, dus ik denk dat ze het heel goed hebben gedaan.”

‘Normaal verdwijnt nog niet’
De Heinoos vieren dit jaar hun twintigste verjaardag met het album, waar vier jaar aan is gewerkt. De volgende plaat laat volgens Keizer minder lang op zich wachten, want het spelen van eigen muziek geeft de bandleden veel energie. “We moeten nu wel ‘blieven smearen, aan de gang blijven”, geeft de leadzanger aan. “De Normaal-klassiekers doen we nog steeds met alle liefde en dat zal nog niet verdwijnen. Maar de combinatie met eigen werk en dat ze dat van Brabant tot Zeeland gaan meezingen. Dat is wel tof om te zien, dat mensen achter je aan reizen.”

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Vier doden na ernstig ongeval op snelweg A3 bij Emmerik

Redactie REGIO8 | 26 mrt 2023 18:00

Vrachtwagen vol met aardappelen kantelt in Ruurlo

Redactie REGIO8 | 27 mrt 2023 14:15

Lees ook

Heinoos trappen het feest af in de Megatent

De Zwarte Cross is donderdag van start gegaan voor campingbezoekers. Het eerste feest kwam bij het o...

Nog altijd geen waterstofbussen in de Achterhoek

Tien waterstofbussen van Arriva hadden dit jaar over de Achterhoekse wegen moeten rijden, maar na de...

Doetinchemse school wil meer kinderen op de fiets

Op vijf Gelderse scholen is deze week een project gestart dat kinderen en hun ouders moet stimuleren...

Minderjarige opgepakt na proefrit op scooter

Een minderjarige heeft donderdagavond geprobeerd een scooter te stelen. Hij nam de gemotoriseerde tw...

Raad stemt met tegenzin voor vergunning Teamgamez

Het omstreden outdoorcentrum Teamgamez krijgt een vergunning om tien jaar lang elektrisch motorcross...

Bovenverdieping van woning in Doetinchem verwoest

In een vrijstaande woning in Doetinchem is in de nacht van vrijdag op zaterdag brand uitgebroken. He...