Hattrick aan dassen in Anholter Schweiz

Gepubliceerd: 25-03-2020 16:03. Bijgewerkt: 25-03-2020 16:36

Anholter Schweiz, net over de grens bij Gendringen, heeft vorige week drie nieuwe jonge dassen mogen verwelkomen. Het is voor de derde keer op rij dat het park haar logo nieuw leven ziet baren.


"Voor ons is het superleuk", vertelt verzorgster Patty Bijlsma. Het is volgens haar een teken dat de dieren in goede gezondheid verkeren. "Als dieren fokken gaat het goed met ze en klopt alles met ze." Het wildpark zou de geboorte het liefst met iedereen willen delen, maar door de Coronacrisis is dat op dit moment lastig. "Normaal is het ook leuk voor bezoekers, maar die hebben we nu niet", aldus Bijlsma, die aangeeft dat de dassen hoogstwaarschijnlijk gaan verkassen. "We hebben al veel aanvragen binnen gekregen van parken. Uit Duitsland, Denemarken en zelfs uit Amerika eentje. Die hebben een Amerikaanse das en willen ook een Europese." De dieren kunnen waarschijnlijk niet in Anholter blijven, omdat de kans op bijvoorbeeld inteelt dan groot is. "We moeten kijken of het lukt, maar het is wel een optie zodra alles weer mag."

Volgens de verzorgster gaat het erg goed met het drietal. "Ze groeien als kool", stelt Bijlsma. "Volgende week woensdag komt de dierenarts langs voor de check-up, maar als we ze zo zien zijn ze alle drie stevig en rond." Het is voor het derde jaar op rij dat er dassen worden geboren in het wildpark, terwijl dat in 2018 nog een unieke gebeurtenis was. Een van die jongen overleefde de eerste weken niet, maar de drie van vorig jaar werden ook gezond verklaard. Het begin van het voorjaar markeert vaker een geboortegolf voor Anholter Schweiz.

Foto: REGIO8


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)