Hart van de selectie van Orion blijft intact

Gepubliceerd: 02-05-2021 16:05. Bijgewerkt: 02-05-2021 16:30

Met zeven spelers die bij de club blijven, houdt volleybalclub Active Living Orion de selectie komend seizoen redelijk bijeen. Tegenover de nieuwe verbintenissen en de komst van drie nieuwe spelers, staat het vertrek van onder meer Shalev Saada en Bas van Bemmelen.

Orion kondigde zaterdag de contractverlenging van Jannes van der Ham aan, die daarmee begint aan zijn derde seizoen in de Topsporthal. Naast Van der Ham, blijven ook Jasper Diefenbach, Tijmen Laane, Rob Jorna en Colin Zuijdgeest een jaar langer in Doetinchem. Aanvoerder Adam White verlengde zijn contract al eerder, terwijl spelverdeler Stijn Held een doorlopende verbintenis heeft. In de vorm van Jasper Wijkstra was de eerste aanwinst voor komend seizoen ook al vastgelegd. Hij komt over van Talentteam Papendal en keert daarmee terug bij zijn oude club.

De club heeft ook drie nieuwe spelers vastgelegd voor komend seizoen. De 23-jarige Joonas Jokela, onderdeel van de nationale selectie van Finland, moet samen met Colin Zuijdgeest de positie van diagonaal invullen. Libero Mats Bleeker (22) komt over van competitiegenoot Taurus. Ook is de negentienjarige spelverdeler Mikkel Hoff vastgelegd. De international van Denemarken wordt gezien als groot talent door technisch manager Pim Kamps. Orion heeft nu in totaal elf spelers voor komend seizoen, er wordt nog gezocht naar een passer-loper en een middenman.

Nieuwe assistent

De Israëlische Saada verlaat Orion na drie seizoen voor een stap naar het buitenland. Ook Engelsman Jordan Dalrymple en Noah van Dam behoren volgend seizoen niet meer tot de selectie. Bas van Bemmelen stopt als volleyballer, maar blijft bij Orion actief als fysiotherapeut. Tom Buijs maakt volgend seizoen geen onderdeel meer uit van de staf bij de Doetinchemmers. Zijn positie als assistent wordt overgenomen door Joost Joosten, die samen met trainer Dirk Sparidans en Eric Maan de trainersstaf vormt.


Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)