Hard verlies voor De Graafschap in Almelo

Gepubliceerd: 21-09-2018 22:09. Bijgewerkt: 21-09-2018 23:00

De Graafschap is vrijdagavond tegen zijn vierde nederlaag van dit seizoen aangelopen. In Almelo gingen de Superboeren pijnlijk onderuit tegen Heracles, dat met 4-0 te sterk was.


In de beginfase waren beide ploegen redelijk gelijkwaardig en ontstonden er mogelijkheden over en weer. Fabian Serrarens schoot over en een inzet van de Spanjaard Adrian Dalmau werd door aanvoerder Bart Straalman van de lijn gehaald. De thuisploeg kwam daarna beter in het duel en nam de controle over. In de 29e minuut kwam De Graafschap ongelukkig op achterstand toen een harde voorzet van Bart van Hintum door Javier Vet in eigen doel werd gewerkt.

Heracles Almelo verdubbelde de tussenstand na een klein kwartier spelen in de tweede helft. Dom balverlies in de verdediging zorgde dat clubtopscorer Kristoffer Peterson de bal beheerst in de verre hoek kon schuiven. In de slotfase liepen de Heraclieden door doelpunten van invallers Brandley Kuwas en oud-Superboer Vincent Vermeij uit naar een ruime 4-0 zege. Fabian Serrarens kreeg even later nog een rode kaart voor een natrappende beweging op Lerin Duarte.

Door deze harde nederlaag komt de degradatiezone steeds dichterbij voor De Graafschap, dat op vier punten uit zes duels staat. Aankomende dinsdag spelen de Superboeren in de KNVB-Beker tegen tweededivisionist VVSB.

Foto: Achterhoekfoto.nl

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)