Hard conflict tussen De Graafschap en Zuil

Gepubliceerd: 17-01-2018 16:01. Bijgewerkt: 17-01-2018 17:01

De Graafschap heeft nog altijd geen akkoord bereikt over de ontbinding van het contract van commercieel directeur Martine Zuil. Woensdagavond kan op een buitengewone aandeelhoudersvergadering een volgende stap worden gezet in het dossier.

“Dat is de laatste formele stap die binnen de club gezet moet worden, daarna ligt het bij het UWV”, aldus algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp, die zelf niet bij het overleg met de aandeelhouders C aanwezig zal zijn. Voorzitter Martin Mos verwachtte in december het overleg over het contract van de commercieel directeur af te ronden, maar dat bleek ijdele hoop. “We zijn de afgelopen weken niet nader tot elkaar gekomen”, zo schetst Ostendorp het overleg. Zuil beschikt over een contract voor onbepaalde tijd bij de voetbalclub, maar geeft zelf aan open te staan voor een andere functie.

De commercieel directeur wil haar contract om laten turnen tot een dienstverband van drie dagen, maar staat ook open voor een functie op projectbasis. “Ik hoop op een klein beetje gezond verstand en moreel besef”, aldus de commercieel directeur, die momenteel door ziekte thuis zit. Ze werd tijdens de nieuwjaarsreceptie naar het ziekenhuis gebracht met hartritmestoornissen. “Ik vindt het nogal bizar dat die vergadering doorgaat zonder dat ik zelf iets in kan brengen", aldus Zuil, die wel wordt vertegenwoordigd door een advocaat. "Ik moet nu op doktersadvies volstrekte rust pakken en dat is al moeilijk zat in deze omstandigheden.”

Schrappen van functies
Ostendorp heeft als nieuwe algemeen directeur besloten de functies commercieel directeur en hoofd sales te schrappen. “Er is een relatief kleine organisatie en dan moet die zo effectief mogelijk worden ingevuld”, aldus de algemeen directeur, die aangeeft dat een nieuwe functie voor Zuil lastig te realiseren is. “Binnen de financiële situatie van de club heeft zo’n functie geen directe prioriteit.” Ostendorp wordt in zijn functie eindverantwoordelijke voor de commercie.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)