Hans Keuper vertaalt dialectmagazine voor jeugd

Gepubliceerd: 12-02-2019 14:02. Bijgewerkt: 12-02-2019 15:15

Boh Foi Toch-frontman Hans Keuper is de eerste ambassadeur van het in dialect geschreven kindermagazine Wiesneus. De dialectlessen die voortkomen uit het magazine zijn bedoeld om jeugd in de Achterhoek enthousiast te maken voor dialect.

De dialectlessen worden dit jaar voor de tweede keer gegeven. In totaal krijgen bijna tweeduizend kinderen, verspreid over vijftig basisscholen, de taallessen. Deze worden verzorgd door medewerkers van de Bibliotheken West-Achterhoek, Oost-Achterhoek en Achterhoekse Poort. De lessen zullen plaatsvinden tussen maart en mei 2019 en zullen aan de hand van een thema worden gestructureerd. Dit jaar is er gekozen voor het thema 'Feest'. "Er staan 'leedjes, verhalen, ne zeukplate en strips in, allemaole in het Achterhooks'!", aldus de organisatie. De organisatie hoopt volgend jaar ook aansluiting te vinden in Montferland.

Vorig jaar waren er maar 17 scholen aangesloten bij het project. Mede door de schaalvergroting is er besloten om een ambassadeur te benoemen. Hans Keuper werd enthousiast over Wiesneus toen hij vorig jaar een van de gastlessen verzorgde. Hij besloot daarom dit jaar de vertaling van het magazine op zich te nemen en zal de rol als ambassadeur vervullen. Het magazine is vertaald vanuit het Drents naar het Achterhoeks.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)