Hans Boerwinkel stopt bij SP Doetinchem

Gepubliceerd: 14-09-2021 12:09. Bijgewerkt: 14-09-2021 12:15

Hans Boerwinkel stopt na de komende gemeenteraadsverkiezingen als fractievoorzitter van de SP in Doetinchem. Na acht jaar draagt hij het stokje over aan Jasper Knipping die door leden unaniem werd gekozen als nieuwe lijsttrekker.

“Het is na acht jaar raadslid straks tijd om het stokje over te dragen aan een uitstekende opvolger”, zegt Boerwinkel. Wel blijft Boerwinkel actief voor de SP in Doetinchem, waar hij nu ook voorzitter van is. “Naast dat ik actief blijf in de afdeling, blijf ik ook werken in de SP Tweede Kamerfractie. Vervelen zal ik me dus niet snel.” Boerwinkel maakte tijdens zijn raadsperiode onderdeel uit van de oppositie en trok daarin veel op met Steven Kroon van de PvdA die vlak voor de zomer al afscheid nam als raadslid.

Jasper Knipping wil verder gaan op de ingeslagen weg die de SP heeft ingezet. “Hans heeft de afgelopen acht jaar de SP flink op de kaart gezet”, zegt Knipping. “Ook in de oppositie kun je belangrijke dingen voor elkaar krijgen, zoals mondzorg voor kinderen, of de mogelijkheid tot het houden van een referendum.” Knipping hoopt dat er de komende periode meer ruimte is voor de gemeenteraad: “Deze periode is er al af en toe afgeweken van een gesloten coalitie. Ik hoop dat de komende periode de discussie in de raad nog meer open is en het coalitieakkoord minder dichtgetimmerd zal zijn.”

Foto: REGIO8


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)