Handbalster Knippenborg stopt bij Oranje

Gepubliceerd: 21-03-2022 15:03. Bijgewerkt: 21-03-2022 15:24

Handbalster Lynn Knippenborg uit Zieuwent beëindigt haar interlandcarrière. Na meer dan honderd interlands neemt de dertigjarige speelster van de handbaldames definitief afscheid van Oranje.

“Na alle mooie jaren is het tijd om afscheid te nemen”, laat Knippenborg, die in 2012 haar eerste wedstrijd voor Nederland speelde, weten. “Ik voel dat het mooi is geweest en dat ik mijn interlandcarrière met een goed gevoel kan afsluiten. Het is tijd dat nieuwe speelsters zich kunnen laten zien.” In totaal speelde Knippenborg 114 interlands, waarin ze 137 keer scoorde. De laatste keer dat ze het Oranjetenue aan had was op 11 december vorig jaar, toen Nederland op het WK een recordoverwinning boekte op Kazachstan.

De dertigjarige handbalster geeft aan trots terug te kijken op haar carrière. “Ik heb met veel plezier deel uitgemaakt van het Nederlands team", vertelt Knippenborg. Als hoogtepunt wijst de Zieuwentse naar het WK dat ze in 2015 speelde in Denemarken. Daar veroverde Nederland de zilveren medaille. “Het was niet verwacht, maar wij hadden daar jarenlang naar toegewerkt”, zegt ze. “Dat alles dan op zijn plek valt is het mooiste moment uit mijn interlandcarrière.”

Foto: REGIO8 (Archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)