Handbalster Housheer klaar voor toernooi

Gepubliceerd: 20-03-2018 11:03. Bijgewerkt: 20-03-2018 12:45

Handbalster Dione Housheer uit Ulft gaat in Zweden meedoen aan het WK-kwalificatie toernooi Dames U20. Na een trainingsstage op Sportcentrum Papendal in Arnhem vliegen de meiden van Oranje woensdag naar Zweden.

"Laat de wedstrijden maar beginnen", vertelt een gedreven Dione Housheer. "Op een gegeven moment duurt het wel lang voor het begint." Op Papendal bereiden de internationals zich voor op het belangrijke toernooi. Met veel trainen, analyseren en elkaar mentaal scherp houden gaat Oranje voor winst in Zweden. "We hebben heel fanatiek getraind en het hele team is er van bewust dat het een alles of niet kwalificatie is", vertelt een gefocuste Housheer die maar één doel voor ogen heeft: "We gaan voor alles!" Ondanks het volle vertrouwen in eigen kunnen kijkt de getalenteerde handbalster ook realistisch naar de concurrenten: "Het gaat lastig worden tegen Polen en Zweden, maar als we ons eigen spel spelen dan komt het goed."

Vorig jaar mocht Dione Housheer mee met de A-ploeg van Oranje naar het WK in Duitsland. Om nu weer terug te zijn bij Dames U20 is voor haar zeker geen straf. "Leuk om met je eigen leeftijdsgenoten te spelen", aldus Dione Housheer die als een van de leidende spelers aanwezig is. "We gaan proberen om te kwalificeren voor ons laatste jeugdtoernooi als groep", vertelt Housheer die aan haar laatste maanden als jeugdinternational bezig hoopt te zijn. "Daarna aansluiten bij de A-Selectie."

Vrijdag is de eerste wedstrijd voor de handbaldames in jacht op het WK-ticket. Om 18.00 wachten de leeftijdsgenoten van Polen.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)