Hamdaoui helpt De Graafschap voorbij NEC

Gepubliceerd: 27-09-2020 14:09. Bijgewerkt: 27-09-2020 15:32

De Graafschap heeft zondagmiddag het duel met NEC Nijmegen in eigen huis met 2-0 gewonnen. Na een slechte eerste helft wisten de Superboeren na rust het verschil te maken tegen de ploeg van trainer Rogier Meijer.


In de matige eerste helft kwamen beide ploegen tot weinig grote kansen. Beste moment voor de thuisploeg was na twintig minuten voor Joey Konings. Zijn schot werd na voorbereidend werk van Daryl van Mieghem en Julian Lelieveld geblokt. NEC kreeg de betere momenten, Ole Romeny en Joep van der Sluijs maakten het doelman Rody de Boer niet lastig genoeg. De laatste fase voor rust werd De Graafschap nauwelijks meer gevaarlijk. Jordy Bruijn schoot na een lange rush nog in de handen van De Boer.

In de tweede helft probeerde De Graafschap meer te forceren en dat leverde resultaat op. Een geblokt schot viel in de 55e minuut voor de voeten van Mohamed Hamdaoui, die snoeihard en doeltreffend uithaalde. Drie minuten later was het weer raak. Nadat Van Mieghem onderuit werd gehaald, mocht Hamdaoui aanleggen vanaf de stip. Hij schoot onberispelijk binnen: 2-0. Ondanks enkele kansen over en weer werd er in het vervolg van de wedstrijd niet meer gescoord.

Door de overwinning stijgt De Graafschap naar de gedeelde vierde plek in de Keuken Kampioen Divisie. De competitie wordt volgende week maandagavond vervolgd met een uitwedstrijd tegen Excelsior in Rotterdam.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)