Hal Didam wordt thuis voor verenigingen

Gepubliceerd: 09-10-2018 14:10. Bijgewerkt: 09-10-2018 15:54

De nieuwe sporthal van Margriet is zaterdag onder grote belangstelling geopend in Didam. Na een traject van meer dan tien jaar moet de hal een thuis zijn voor de turners en gymnasten, maar ook voor andere verenigingen uit de gemeente Montferland.


“Het is een heel lang traject geweest, maar het is ongelofelijk dat we hier staan”, aldus voorzitter Bert Nijenhuis van sportvereniging Margriet. Na een traject van meer dan tien jaar is de hal, waaraan de gemeente 500.000 euro bij heeft gedragen, officieel geopend. “De blijdschap is natuurlijk enorm”, aldus Peter de Baat. “Dit is een club met sporters, en sporters willen er graag tegenaan”, weet de burgervader van Montferland, die topsport-eigenschappen terugzag bij de realisatie van de hal. “Het doorzettingsvermogen, het uithoudingsvermogen en het iedere keer weer opkrabbelen en tegenslagen overwinnen. En dan uiteindelijk presteren met zo’n mooie hal, dat is wat men hier ook uitdraagt.”

Behalve een thuis voor Margriet, moeten ook andere verenigingen terecht kunnen in de accommodatie. De Baat is enthousiast over een mogelijke kruisbestuiving tussen andere verenigingen als DVC’26 (voetbal) en Tennisvereniging Didam. “De ligging van deze hal zal de samenwerking een impuls gaat geven”, verwacht de burgemeester. “Er begint hier een mooi sportlandschap te ontstaan en dat is voor de toekomst heel waardevol.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)