Hal 12 in Zevenaar wordt cultureel centrum

Gepubliceerd: 17-02-2016 15:02. Bijgewerkt: 17-02-2016 16:45

Gemeente Zevenaar heeft met verschillende culturele instellingen een intentieverklaring getekend om Hal 12 op het BAT-terrein in te vullen met culturele voorzieningen. De fabriekshal staat nu al twee jaar leeg.


"Wij hopen dat we hier echt een plek hebben waar de mensen weer binnen kunnen komen, waar ontmoetingen kunnen zijn en ook een hele brede dienstverlening", aldus wethouder Anja van Norel. Onder andere de Stichting Filmhuis Zevenaar zal gebruik maken van de hal. Voorzitter Harri de Vries: "Voor het Filmhuis betekent dit in ieder geval dat we meer exploitatiemogelijkheden hebben. We hebben nu een kleine foyer en als we uitverkocht zijn hebben we eigenlijk onvoldoende ruimte om een nazit te hebben. Met een grotere zaal ernaast denk ik dat we een mooier filmaanbod kunnen bieden voor een breder publiek."

In de hal is het de bedoeling dat de verschillende instellingen met elkaar gaan werken en met elkaar nieuwe ideeën opdoen. "Het is de bedoeling dat wij echt op zoek gaan naar synergie-mogelijkheden maar ook een bruisend cultuurcentrum hier gaan maken", aldus directeur Bert Frölich van Stichting Culturele Voorzieningen in de Liemers. De kosten om de hal zo in te richten liggen op zes miljoen.

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)