Haen bezorgt De Graafschap zege in Oss

Gepubliceerd: 02-10-2021 11:10. Bijgewerkt: 02-10-2021 18:38

De Graafschap heeft vrijdagavond een ruime zege geboekt bij TOP Oss (0-3). Invaller Devin Haen uit Zieuwent kroonde zich met twee goals in de laatste tien minuten tot man van de wedstrijd.

De Graafschap begon moeizaam aan de wedstrijd die een weinig verheffende eerste helft kende. TOP Oss was dichtbij via spits Kay Tejan, maar doelman Hidde Jurjus was alert. In het resterende deel van het eerste bedrijf kwam De Graafschap maar weinig voor het doel van doelman Norbert Alblas terecht; waardoor beide teams na een slechte eerste helft met een 0-0 stand naar de kleedkamer gingen.

De thuisploeg kwam na de thee fris uit de kleedkamer maar juist De Graafschap kwam door Johnatan Opoku op voorsprong: 0-1. De middenvelder uit Zutphen dribbelde zich voorbij aan de defensie van Oss. Vervolgens drukte De Graafschap niet door, want juist TOP Oss werd met een kopbal op de paal nog erg gevaarlijk. Twintig minuten voor tijd viel Devin Haen in, die in de slotfase met een kopbal op fraaie wijze de 0-2 op het scorebord zette. Vervolgens maakte het 17-jarige talent er ook nog 0-3 van. 

Door de overwinning klimt De Graafschap weer naar de top van de Keuken Kampioen Divisie en staat het na de eerste periode op de vijfde plaats. Volgende week wacht een uitduel bij Almere City FC. 

Foto: De Graafschap Media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)