Gymnastiekvereniging ziet heil in G-afdeling

Gepubliceerd: 11-06-2018 13:06. Bijgewerkt: 11-06-2018 14:17

Gymnastiekvereniging Ypsilon uit Doetinchem ziet kansen om na de Special Olympics door te gaan met een speciale afdeling voor mensen met een verstandelijke beperking. De vereniging was positief verrast over het sportevenement na het organiseren van de turnonderdelen.


"Ervaring hadden we er niet in", vertelt Hans Migchelbrink van Ypsilon. De vereniging begon vanaf nul en heeft zich flink moeten ontwikkelen in het organiseren van een dergelijk evenement. "Ik moet eerlijk zeggen dat we een heel traject hebben afgelegd maar dat we nu een beetje de kers op de taart krijgen door te zien wat er allemaal om ons heen gebeurd." Hij roemt de mentaliteit van de atleten. "Het enthousiasme waarmee de mensen hier op hun niveau acteren, dat is echt fantastisch om te zien." De deelnemers glunderen voor, tijdens en na de oefeningen. "We hebben echt een feestje gebouwd", vertelt atlete Derya Klein Hofmeijer. "Echt geweldig."

De organisatie hoopt dat de verenigingen die mee hebben gewerkt de opgedane kennis en ervaring blijft inzetten in de toekomst. "Dat er goede accomodaties zijn, toegankelijk, goede begeleiding", somt organisator Erik Hagelstein een aantal voorwaarden op. "En één loket, dat vinden we ook belangrijk. Als je ergens in de Achterhoek een kind hebt met een beperking en die wil handballen, dat moet je met een telefoontje kunnen vinden waar je moet zijn." Ypsilon heeft nog geen G-tak maar staat er niet onwelwillend tegenover. "We waren tot dit moment ook nog niet geconfronteerd met de vraag", aldus Migchelbrink. "Maar ik zal dit in de toekomst zeker niet uitsluiten."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)