Gruitpoort gaat telefonisch voorlezen

Gepubliceerd: 19-03-2020 9:03. Bijgewerkt: 20-03-2020 9:38

De Gruitpoort start samen met Kruiswerk Achterhoek en Liemers een initiatief om naar inwoners toe te komen tijdens de coronacrisis. Met De Telefonische Voorleesbrigade kunnen inwoners van Doetinchem, Montferland, Bronckhorst, Oude IJsselstreek en Doesburg kiezen om via de telefoon voorgelezen te worden.

"Nu ook de Gruitpoort noodgedwongen haar deuren heeft moeten sluiten, hebben we een andere manier bedacht om de inwoners wat moois te bieden, we ontmoeten hen via de telefoon", aldus de creatieve broedplaats. "Samen een kwartiertje wegkruipen in een mooi verhaal dat voorgelezen wordt, samen even helemaal verdwijnen uit het nu en de zorgen van alledag. Een vrijwilliger van Lang Leve Kunst en Naoberschap belt de belangstellende op en samen wordt een geschikt voorleesmoment afgesproken. In totaal kunnen belangstellende zes keer, op moment van hun keuze, opgebeld worden waarna een kwartiertje wordt voorgelezen."

Volgens de Gruitpoort is het ook mogelijk om vervolgens na te praten over het voorgelezen verhaal en gedicht. Aan het initiatief zijn geen kosten verbonden voor inwoners. Aanmelden voor De Telefonische Voorleesbrigade kan bij de Gruitpoort via de telefoon of per mail.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)