Grote politieachtervolging eindigt in Beek

Gepubliceerd: 10-04-2019 10:04. Bijgewerkt: 10-04-2019 11:09

Een grote politieachtervolging waarbij zowel Duitse als Nederlandse agenten achter een personenauto aanzaten, is woensdagochtend geëindigd in Beek. Daar reed de politie de verdachten klem tegen een paal op de kruising van de Arnhemseweg met de Oude Arnhemseweg.

De Duitse politie begon woensdagnacht omstreeks 04.30 uur met de achtervolging op de A3 in de richting van Nederland. Ze zaten achter een personenauto aan met twee Duitse inzittenden. Tevens hing een politiehelikopter boven het verdachte voertuig. De Nederlandse politie werd opgeroepen om assistentie te verlenen. Op een gegeven moment zaten zes Duitse politie-eenheden en zes Nederlandse achter de verdachten aan. Omdat de auto niet wilde stoppen, zijn drie waarschuwingsschoten gelost.

Uiteindelijk kreeg de politie het rond 05.30 voor elkaar om de wagen klem te rijden op de Arnhemseweg. Daarbij hebben zowel een Duitse als Nederlandse politiewagen schade opgelopen. De twee inzittenden zijn aangehouden. Ze worden ervan verdacht een tankstation te hebben overvallen. Het overige verkeer ondervond flinke hinder van het voorval.

Foto: 112Achterhoek-nieuws.nl


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)