Ulft, Netherlands

Grote overlast door hondenpoep rond school in 's-Heerenberg

De straten rondom de Mariabasisschool in ’s-Heerenberg liggen bezaaid met hondenpoep en daar zijn ze bij de basisschool helemaal klaar mee. Leerkrachten, de directie en ouders doen een beroep op inwoners van het stadje om de hondendrollen op te ruimen, want de overlast is groot.
Charlotte van de Kant | 21 februari 2023 11:22 | Aangepast op 21 februari 2023 11:22
“We hebben de afgelopen tijd heel veel last van hondenpoep, vooral rond het schoolplein”, vertelt leerkracht William Booij. “Ouders en kinderen die aan komen lopen en de school binnen komen lopen met hondenpoep aan hun voeten, terwijl ze daar zelf niks aan kunnen doen. Ze lopen toch in de hondenpoep en komen naar binnen toe, daar hebben we last van.” Ook ouder Mirjam Lueb wil dat het wordt opgelost: “Ik moet mijn kinderen constant op weg naar school waarschuwen voor de poep. Het is gewoon echt een drama. Gigantisch veel poep ligt er rondom de school, eigenlijk overal wel maar vooral rond de school. Het is echt dramatisch.”

Om ervoor te zorgen dat de poep opgeruimd wordt, hebben leerkrachten en kinderen actie ondernomen. “We hebben borden gemaakt en die hebben we rond het plein gehangen”, vertelt leerling Thalissa van Weij. Ook leerlingen Elvie Maassen en Xavy Vosseberg hebben bordjes gemaakt: “Bordjes met honden die aan het poepen zijn, met een streep er doorheen.” Een paar meter verwijderd van de school ligt een hondenuitlaatveldje, maar ook dat maakt geen verschil. De school heeft contact opgenomen met de gemeente Montferland voor hulp, zij geven aan extra handhavers in te zetten. “De gemeente gaat extra surveilleren om te kijken of het goed gaat”, vertelt Booij.

Baasjes zelf aanspreken
In het kwartiertje pauze dat de kinderen buiten zijn proberen ze er ook op te letten dat de baasjes de poep opruimen. Booij geeft aan dat ze mensen er dan ook op aanspreken: “Meer dan dat zit er voor ons ook niet in om te doen. We kunnen de kinderen bewust maken, dat ze poep opruimen als ze een hond hebben. Als we dat aan deze generatie door kunnen geven, hopen we ook dat ze mensen rondom de school durven aan te spreken dat ze de poep moeten opruimen.”

Foto: REGIO8

Lees ook

Fractievoorzitter verlaat CDA Montferland en gaat alleen verder

John Teunissen stopt per direct als fractievoorzitter van CDA Montferland en gaat zelfstandig verder...

Veertig appartementen op plek van dropfabriek in ’s-Heerenberg

Op de plek in ’s-Heerenberg waar ooit de dropfabriek van Fassin stond, worden nu appartementen gebou...

Uitzendbureau Reyhan wil verleden achter zich laten: ‘We zijn als kip zonder kop begonnen’

Uitzendbureau Reyhan uit 's-Heerenberg ligt onder vuur en wordt in verband gebracht met rondzwervend...

's-Heerenbergse Marga laat oude telefoons omtoveren tot 'Wonderfoon'

Marga van Brandenburg uit s’-Heerenberg verzamelt oude draaitelefoons, om ze vervolgens om te laten ...

Burgerforum over noodzaak: "Hengelo heeft te lang stilgestaan"

Een eigen identiteit creëren, aan de slag gaan met onder andere woningbouwplannen en meer inspraak i...

Wethouder Groote handelde ‘niet behoorlijk’ rond ’s-Heerenberg Oost

De dinsdag opgestapte Henk Groote heeft als wethouder ‘niet behoorlijk’ gehandeld in het dossier ’s-...