Grote drugsvondst bij grenscontrole A12

Gepubliceerd: 26-04-2022 9:04. Bijgewerkt: 26-04-2022 9:48

Tijdens een grenscontrole op de A12 heeft de marechaussee een 24-jarige man aangehouden op verdenkingen van verboden drugsbezit. Uit onderzoek bleek dat er 6,7 kilo MDMA en ongeveer zesduizend XTC-pillen in het voertuig aanwezig waren.

Bij de controle verklaarde de man, die in een Duitse huurauto reed, dat hij met verschillende postpakketten onderweg was naar Duitsland. "Hij verklaarde dat hier spullen in zaten die gebruikt worden in een shisha lounge", laat de marechaussee Zevenaar dinsdag weten. "De man opende één van deze pakketten en de collega’s zagen dat er blikken in zaten waarin volgens de verpakking drop en jodenkoeken moesten zitten. De collega’s voelden dat het gewicht van de blikken te hoog was voor wat er in zou moeten zitten." De marechaussee heeft één van de blikken geopend en zag dat er een onbekende substantie in zat, waarbij er een vermoeden van drugs was. De persoon is aangehouden en naar het bureau gebracht.

Na onderzoek trof de marechaussee bijna zesduizend XTC-pillen en 6,7 kilo MDMA in de blikken aan. De woning van de verdachte is onderzocht maar hier is niks uit gekomen. De man is voorgeleid aan de rechter en in bewaring gesteld.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)