Tweehonderd varkens komen om bij brand

Gepubliceerd: 01-02-2021 14:02. Bijgewerkt: 01-02-2021 16:35

Bij een brand in een stal in Netterden zijn maandag rond de tweehonderd varkens om het leven gekomen. In totaal stonden er negenduizend varkens in de stallen, verdeeld over verschillende schuren.


Het vuur ontstond rond het middaguur in de varkensstal aan de Papenkampseweg. Volgens de VNOG ging het om diverse schuren die aan elkaar zitten met een totale grote van vierduizend vierkante meter. De brandweer is grootschalig uitgerukt om het vuur te bestrijden en sprak over een ‘zeer grote brand’. Het vuur zat vermoedelijk in het plafond van een van de schuren. Ook werd mogelijk een explosie gehoord. Rond 15.00 uur gaf de brandweer het sein 'brand meester'. De brandweerlieden hebben kunnen voorkomen dat het vuur oversloeg naar de andere delen van de stal. De varkens die de brand hebben overleefd worden overgebracht naar een ander onderkomen. De dieren die de brand niet overleefd hebben zullen worden geruimd.

De rook van de brand trok weg in de richting van de kern van Netterden. De VNOG riep omwonenden daarom op om bij overlast deuren en ramen te sluiten en eventuele afzuigingen uit te zetten. Vanwege de grote van de brand opereerde brandweer in groepen, om elkaar zo te kunnen aflossen. De brandweer heeft vervolgens de schuur geventileerd. De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend.

Foto: 112Achterhoek-nieuws.nl


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)