Grote brand bij varkenshouderij in Didam

Gepubliceerd: 31-07-2018 16:07. Bijgewerkt: 31-07-2018 19:54

Bij een varkenshouderij in Didam is dinsdagmiddag een uitslaande brand uitgebroken in een schuur. In het bouwwerk waren ten tijde van de brand 2.500 varkens aanwezig, die allemaal om het leven zijn gekomen.

De brandweer kreeg rond 16.30 uur melding van de brand in het bedrijf aan de Tatelaarweg. Ter plaatse bleek een schuur van dertig bij veertig meter in brand te staan. De brandweer schaalde na aankomst snel op naar GRIP 1, een niveau waarop verschillende disciplines nauwkeurig moeten samenwerken om een groot incident te bestrijden. Ook werd een groot watertransport opgeroepen om te helpen met blussen.

Bewoners van Didam en Nieuw-Dijk werden door middel van een NL-Alert opgeroepen om hun ramen en deuren te sluiten in verband met de rookontwikkeling. Volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) was er geen asbest aanwezig in de schuur. De brandweer poogde met succes overslag naar andere schuren met varkens te voorkomen door de bouwwerken nat te houden. Omstreeks 18.30 uur werd het sein brand meester gegeven.

Familie opgevangen
Het dak van de schuur bij de varkenshouderij is volledig ingestort. De aangeslagen eigenaar van de varkenshouderij is zeer ontdaan en samen met zijn familie opgevangen door burgemeester Peter de Baat. Over de oorzaak van de brand is vooralsnog niks bekend.

Foto: 112achterhoek-nieuws.nl


Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)