Groot oliebollencircus in markthal Didam

Gepubliceerd: 31-12-2018 13:12. Bijgewerkt: 31-12-2018 13:50

In de markthal in het centrum van Didam is het oliebollencircus van bakker Paul Berntsen van start gegaan. Het is dit jaar voor het eerst dat studenten met de actie geld inzamelen voor de inwoners van Gambia.


"Het einde van het jaar nadert weer en dan gaan we in de laatste paar dagen altijd naar de markthal", aldus oliebollenbakker Paul Berntsen. "Het hele circus is weer opgebouwd, de vier lijnen zijn weer open, dus we kunnen weer volop oliebollen bakken." Berntsen zocht zijn toevlucht in de markthal toen hij enkele jaren geleden als tweede uit een landelijke oliebollentest kwam. "Toen kregen we een enorme toeloop en moesten we wat anders. Mensen zeiden: 'Je denkt toch niet dat ik gek ben en voor jou drie uur in de rij ga staan voor een zak oliebollen?' Dus het jaar erop zijn we naar de markthal gegaan."

Dit jaar houden studenten een speciale actie met de oliebollen om geld op te halen voor het goede doel. "In februari gaan we met een leerlingengroep naar Gambia", aldus Iris Berentsen. "Daarvoor gaan we allemaal acties ondernemen, zoals bijvoorbeeld het maken van bankjes en het schilderen van allerlei dingen. Alles om mensen in de regio in Gambia te helpen." Om af te moeten reizen moeten de studenten allen een flink bedrag inzamelen, dat doen de studenten onder andere met de verkoop van oliebollen. "Ik heb 190 oliebollen ingeslagen en allemaal samen hebben we 790 stuks. We moeten minimaal 1400 euro ophalen om naar Gambia te kunnen gaan."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)