Groot deelnemersveld bij Prominententoer

Gepubliceerd: 23-06-2018 13:06. Bijgewerkt: 23-06-2018 15:59

Circa 250 deelnemers reden zaterdag mee in de Prominententoer, vorig jaar nog het side-event van het NK Wielrennen, in Montferland. Voor de organisatie betekent dit de maximale deelname aan de toertocht, waarbij recreanten samen fietsen met wielerprofs.

“We hadden onder andere Marianne Vos, Maarten den Bakker, Jelle Nijdam, Bart Voskamp en Gert Jakobs aan de start”, vertelt Toon Masselink van de organisatie. “In totaal hadden we meer dan tien bekende wielrenners.” In groepen van circa vijftien personen konden de deelnemers de tocht fietsen samen met een profwielrenner. “Toch een keer iets anders”, laat deelnemer Johan Leunen uit Arnhem weten. “Je kunt gedachten uitwisselen met de profs over wat hun beleefd hebben en wat je zelf beleefd hebt.” De organisatie wil met de toertocht Montferland profileren als fietsgemeente.

Volgens profwielrenner Marianne Vos is er niet geruzied over wie er bij haar in de groep kon komen. “De groepen waren mooi verdeeld. Fietsen brengt iedereen samen.” Burgemeester Joost van Oostrum van Berkelland stond ook aan de start. “Fietsen is mijn grote hobby”, vertelt de burgervader. “Een goede kopvrouw met Marianne Vos en al die bultjes vind ik echt genieten.” 

Het is nog niet zeker of de tocht een vervolg gaat krijgen. “Het enthousiasme is groot maar of we het volgend jaar weer gaan doen dat gaan we nog zien”, aldus Masselink.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)