Grolse kermis geschrapt, Winterswijk onzeker

Gepubliceerd: 21-07-2021 15:07.

Winterswijk krijgt mogelijk een afgeslankt Volksfeest, de grote feesttent op de Markt komt er in ieder geval voor het tweede achtereenvolgende jaar niet te staan. De Stichting Grolse Kermis (SGK) heeft definitief een streep gezet door de kermis in Groenlo.

Het kabinet maakt op 13 augustus bekend of evenementen kunnen doorgaan en zo ja, onder welke voorwaarden. Dat is voor de SGK te kort dag om de kermis, die gepland stond voor 19 tot en met 22 augustus, nog te kunnen organiseren. Daarop is besloten er dit jaar vanaf te zien en alle kaarten op volgend jaar te zetten. Winterswijk houdt traditiegetrouw in het laatste weekend van augustus het Volksfeest met kermis en bloemencorso. Een aangekondigde persconferentie over de aangepaste opzet werd te elfder ure afgelast en verplaatst naar een later tijdstip. Duidelijk is wel dat de grote tent op de Markt, de ziel van het Winterswijkse feest, wederom niet wordt geplaatst.

Er wordt achter de schermen nagedacht over alternatieve opties in Winterswijk, zoals het corso over een afgesloten route, de kermis op een afgesloten kermisterrein bij Theater De Storm en een eventuele afgesloten feestlocatie in het centrum met kaartverkoop. Maar wat voor Groenlo geldt gaat ook op voor Winterswijk: het besluit van het kabinet op 13 augustus is richtinggevend.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)