Groenlose tennissters willen top handhaven

Gepubliceerd: 07-11-2017 11:11. Bijgewerkt: 07-11-2017 15:57

Het damesteam van de Groenlose Tennisclub hoopt haar toppositie in Nederland na een succesvol jaar te kunnen handhaven. De tennissters uit de Achterhoek reizen het hele land door om op hoog niveau actief te zijn.

“Hier in de regio zijn er bijna geen teams waar wij tegen spelen”, vertelt speelster Maike Klein Gunnewiek. “Dat komt omdat het niveau van het Achterhoekse damestennis niet zo hoog is.” De Groenlose dames reizen af naar Veenendaal, Arnhem en Utrecht om op hoog niveau actief te zijn. In de voorjaarscompetitie behaalde de tennisclub afgelopen seizoen de derde plaats in de eredivisie, waardoor zij mochten deelnemen aan het NK. Daar eindigden de dames als tweede van Nederland. “Dat is zeker voor hier in de regio waanzinnig uniek”, vertelt voorzitter Nicky Groot Kormelink. “Eredivisie op zaterdag is het hoogst haalbare wat er in Nederland is.” Dit najaar bekroonden de Groenlose tennisdames zich voor de derde keer op rij tot kampioen van de hoofdklasse, in het najaar de hoogste damescompetitie. 

De tennisdames hopen hun toppositie in Nederland te handhaven. “Om onze prestatie te evenaren wordt gewoon heel pittig”, weet speelster Janine Langela. “We gaan voor handhaving in de eredivisie.” Voorzitter Groot Kormelink weet ook dat er een enorme uitdaging te wachten staat. “Het is niet moeilijk om de top te halen, maar de top handhaven is lastig.” Om dat voor elkaar te krijgen wordt de jeugd er actief bij betrokken. De meisjes trainen samen met het eerste damesteam. “Zo hebben we ook continuïteit voor de toekomst’’, aldus Groot Kormelink.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)