Groen licht voor theater in Lichtenvoorde

Gepubliceerd: 17-07-2020 9:07.

Oost Gelre staat een tijdelijk openluchttheater toe naast de Timp drive-inn in Lichtenvoorde, achter het gebouw van tafeltennisvereniging Litac. Als gevolg van de coronacrisis worden de organisatoren van evenementen zwaar getroffen.

"Door de corona en het wegvallen van inkomsten beleven de evenementenbedrijven zware tijden en dan is dit nog iets", zegt wethouder Marieke Frank van Oost Gelre bij Omroep Gelderland. Nabij de N18 komt tot 1 september een tijdelijk podium met licht en geluid voor optredens en voorstelling. Deze duren tot 23.00 uur, uiterlijk een uur later wordt het theater gesloten. Er komen alleen zitplaatsen, geen staanplaatsen. Alcohol wordt mogelijk alleen 's avonds geschonken en dan een half uur voor aanvang van de voorstelling. Tijdens de optredens gaat de biertap dicht. "Het theater wordt coronaproof ingericht", aldus Frank.

De bestemming op het terrein is agrarisch, maar het college wil de evenementenbranche tegemoet komen. Met het oog op de omwonenden - het eerste huis ligt op 75 meter afstand van het theater - wordt de vergunning gekoppeld aan die van de Timp drive-inn (van donderdag tot en met zondag). Dat betekent een tijdelijke vergunning, daarnaast moeten de initiatiefnemers de buurt erbij betrekken met het oog op eventuele klachten over geluidsoverlast. Het tijdelijke podium is een initiatief van Frontline, Anja Onstenk, Eventbar, Peertof, Harmat en de Timp zelf.

Uitzondering in crisistijd
Oost Gelre benadrukt dat het om een uitzondering gaat omdat het crisistijd is. Normaliter zou zo'n theater een plek moeten krijgen op de Besselinkschans, het evenemententerrein van de gemeente. Maar dat zou door de te betalen huur aan derden een te hoog kostenplaatje met zich meebrengen voor de initiatiefnemers.

Foto: Omroep Gelderland

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)