Groen licht voor supermarkt in Vorden

Gepubliceerd: 24-04-2019 10:04. Bijgewerkt: 24-04-2019 11:13

Bronckhorst wil medewerking verlenen aan de vestiging van een nieuwe supermarkt in Vorden. De Coop moet worden gerealiseerd in het voormalige Rabobank-pand aan de Zutphenseweg.

“De komst van een derde supermarkt in Vorden draagt bij aan het economisch klimaat in het dorp en de versterking van het centrum”, zo laat de gemeente Bronckhorst weten. Op dit moment kent het dorp met de Albert Heijn en de Aldi twee soortgelijke winkels. “Een supermarkt trekt veel klanten en hiervan profiteren omliggende winkels en het centrum als geheel”, aldus Bronckhorst. “De werkgelegenheid krijgt een impuls omdat er tijdelijk personeel nodig is voor de bouw van de winkel en structureel winkelpersoneel.”

De komst van de supermarkt betekent dat er extra parkeerruimte en stallingsruimte wordt gerealiseerd op de hoek van de Zutphenseweg met de Schoolstraat. “Voor het realiseren van de supermarkt en de parkeerplaats is een herziening van het bestemmingsplan nodig”, zo laat de gemeente weten. “De initiatiefnemer werkt het plan verder uit voor de definitieve aanvraag.”

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)