Grieperig De Graafschap wil resultaat in Kuip

Gepubliceerd: 08-02-2019 15:02.

De Graafschap kampt met een ware griepgolf in aanloop naar het uitduel tegen Feyenoord. Desondanks gaan de Superboeren, die onder meer basisspelers Jordy Tutuarima en Javier Vet missen, gesteund door ruim zevenhonderd uitsupporters voor een resultaat in De Kuip.


“Ik had vanochtend Henk (De Jong, red.) nog even aan de lijn, maar die klinkt niet goed”, zegt assistent-trainer Sandor van der Heide. Naast de trainer, Tutuarima en Vet zijn ook Lars Nieuwpoort en Stef Nijland geveld door het griepvirus. Het viertal is niet inzetbaar in Rotterdam. “Of we nou alles fit hebben of we missen er een paar, Feyenoord-uit is voor niemand een makkelijke horde”, aldus Van der Heide, die weet dat De Graafschap twee wijzigingen moet aanbrengen in de basis. “Frank Olijve is terug van een blessure, die staat te trappelen, en Ruben Ligeon maakt zijn debuut. Dat zijn jongens die er heel veel zin in hebben, dus veel slechter zullen we niet op worden.”

De Graafschap wist eerder dit seizoen op De Vijverberg te winnen van Feyenoord en gaat ook in Rotterdam voor een resultaat. “Ik denk niet dat wij in een fase zitten dat we ons gaan ingraven en loeren op een counter”, vervolgt Van der Heide. “Zo hebben we de punten nu ook niet gepakt en die weg zijn we ook niet ingeslagen. Dat gaan we in De Kuip dus ook niet doen.” Ligeon, die voor zijn debuut in de basis staat, vult aan: “We kunnen punten pakken, dus we zullen er opklappen. Na negentig minuten zien we hoe het ervoor staat.”

Ligeon debuteert in basis
De ziekte van Tutuarima biedt ruimte voor het basisdebuut van Ligeon. Dat hij zijn eerste minuten in een De Graafschap-shirt maakt in Rotterdam is voor de geboren Amsterdammer niet extra bijzonder. “Daar hebben we het eigenlijk niet over gehad”, zegt de van PEC Zwolle gehuurde verdediger. “Maar in De Kuip spelen is altijd mooi.” De positie van Vet wordt ingenomen door Olijve, die terugkeert van een blessure.

Opstelling: Jurjus; Owusu, Straalman, Vd Pavert, Ligeon; Olijve, Matusiwa, El Jebli; Narsingh, Benschop, Burgzorg.

Foto: REGIO8


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)