Griekse testspeler wekt interesse van Snoei

Gepubliceerd: 06-01-2020 9:01. Bijgewerkt: 06-01-2020 9:55

De Griekse proefspeler Giannis Mystakidis valt voorlopig in de smaak bij trainer Mike Snoei van De Graafschap. De testspeler is tot dinsdag mee op trainingskamp in het Spaanse Estepona, waar de Achterhoekers zich voorbereiden op de tweede seizoenshelft.

Mystakidis, contractspeler van PAOK Saloniki uit Griekenland, kwam in het oefenduel tegen Europa FC de tweede helft binnen de lijnen. Daarin oogde de flankspeler gretig, waarmee hij een positieve indruk achterliet op trainer Snoei: "Ja, niet alleen bij het oefenduel, maar ook in de trainingen die we tot nu toe hebben gehad. Hij doet examen.''

De eerste indruk wekt de interesse van Snoei naar de kwaliteiten van de Griekse 25-jarige aanvaller. "Hij vertoont dingen dat ons nieuwsgierig maakt", zegt Snoei, zonder nadrukkelijk in te gaan op de positieve kanten van de proefspeler. “Het is aan hem om dat nu verder uit te bouwen." Mystakidis scoorde in zijn eerste wedstrijd in het shirt van De Graafschap, maar daar hecht Snoei nauwelijks waarde aan. "Naja, hij drukt een bal over de lijn heen, dat is prima, maar het gaat om het complete spel."

Beslissing na trainingskamp

Of Mystakidis daadwerkelijk ook in aanmerking komt voor een contract bij de Superboeren, wil Snoei na het complete trainingskamp in Spanje met technisch manager Peter Hofstede beslissen. De Griek heeft maandag nog twee trainingen om een volledige positieve indruk achter te laten op de Doetinchemse staf. Ook dinsdagmorgen wordt er nog getraind in Sotogrande.

Snoei hoopt nog wel verbetering te zien bij zijn proefspeler. "Ik hoop dat hij naast zijn doelpunt in alle andere zaken ook laat zien dat hij een bedreiging is, of een ondersteuning is voor Van Mieghem of Hamdaoui. Daar zoeken we naar namelijk”, aldus de trainer, die zich in de winterstop graag met minimaal twee offensieve spelers wil versterken. Eerder kwam Sven Blummel al transfervrij naar De Graafschap, nadat hij zijn contract in Denemarken liet ontbinden.

Foto: REGIO8 (oefenduel tegen Europa FC)

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)