Grensomroepen zoeken hulp van het publiek

Gepubliceerd: 07-06-2021 12:06. Bijgewerkt: 07-06-2021 12:37

REGIO8, RN7 en Antenne Niederrhein willen meer nieuws uit de grensstreek brengen en hebben daar de hulp van het publiek bij nodig. De omroepen uit de Achterhoek, Kleef en Nijmegen hopen met een vragenlijst meer informatie te krijgen over de nieuwsbehoefte.

“Deze enquête dient voor ons als input om te zien waar ons publiek behoefte aan heeft”, zegt Jasper Hazelaar namens streekomroep REGIO8. De drie mediabedrijven zijn sinds vorig jaar een samenwerking aangegaan om meer nieuws uit de Duits-Nederlandse grensstreek te brengen. Dit heeft gezorgd voor meerdere publicaties, onder meer over de benzineprijs, de geldende coronamaatregelen en het afgraven van de Eltenberg. Voor het vervolg willen de omroepen met de berichtgeving nog dichter bij inwoners komen.

Daarom wordt in een enquête gevraagd waar bewoners van het grensgebied interesse in hebben. Dit moet duidelijk maken welke grensoverschrijdende publicaties gewenst zijn. Zitten Achterhoekers bijvoorbeeld te wachten op nieuws over het Kurhaus Museum en zijn optredens in Schouwburg Amphion interessant voor inwoners van Kleef? De vragenlijst kan online worden ingevuld.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)