Grensbewegingen niet gewenst met Pasen

Gepubliceerd: 31-03-2021 11:03. Bijgewerkt: 31-03-2021 12:06

Verschillende Achterhoekse burgemeesters en een Duitse districtsbestuurder roepen bewoners van het grensgebied op om met Pasen thuis te blijven en niet de grens over te gaan. De grens blijft wel gewoon open.

"Blijf alsjeblieft thuis met Pasen en ga niet naar het buurland", schrijven de bestuurders in een gezamenlijke verklaring. Naast de districtsbestuurder van Borken, sluiten ook de burgemeesters van Winterswijk, Doetinchem, Oost Gelre en Enschede zich aan bij de oproep. Ze geven aan dat grensbewegingen met de huidige coronasituatie in het grensgebied niet wenselijk zijn: "Hoe welkom ze ook zijn, de beheersing van het coronavirus heeft momenteel de hoogste prioriteit."

Tijdens de feestdagen in Duitsland geldt dat slechts twee gezinnen en in totaal vijf mensen elkaar mogen bezoeken, kinderen onder de veertien worden hierbij niet meegerekend. In Nederland mag een huishouden niet meer dan één gast, ouder dan dertien jaar, per dag ontvangen. Ook mag een persoon maximaal één keer per dag bij een ander op bezoek.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)