Grens met Duitsland blijft open voor verkeer

Gepubliceerd: 06-04-2020 16:04. Bijgewerkt: 06-04-2020 16:49

De grensovergangen met Duitsland blijven voorlopig open voor noodzakelijk verkeer. Hoewel Nederland sinds vorige week te boek staat als risicogebied, is niet gekozen voor een afsluiting van de grens.

“De strijd heeft zijn vruchten afgeworpen, de grens blijft open”, zegt een tevreden minister-president Armin Laschet van Nordrhein-Westfalen, die het betitelt als een goede dag voor zijn deelstaat. “Tussen ons, Nederland en België zullen geen grenscontroles plaatsvinden.” Desondanks moeten ‘onnodige reizen’ naar de buurlanden wel worden vermeden. Het is vanaf vrijdag dus niet meer toegestaan om te tanken of boodschappen te doen over de grens, terwijl vervoerders van goederen en forenzen wel naar het buurland mogen.

De stap van de Duitse overheden komt in navolging van een beslissing van het Robert Koch Institut. De Duitse tegenhanger van het RIVM betitelt Nederland sinds vrijdag als risicogebied voor de verspreiding van het coronavirus. Die bestempeling was voor Stadt Emmerich al reden om bezoeken aan Nederland te ontraden voor inwoners.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)