Gravenberch eerste aanwinst De Graafschap

Gepubliceerd: 26-05-2021 12:05. Bijgewerkt: 26-05-2021 12:07

De Graafschap heeft Danzell Gravenberch als eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. De 27-jarige aanvaller komt over van Sparta Rotterdam en tekent een contract voor twee seizoenen in Doetinchem.

“Met Danzell halen wij een fysiek sterke aanvaller in huis”, laat manager voetbalzaken Peter Hofstede weten. “Wij denken dat hij goed past in de manier van spelen die wij voor ogen hebben.” De aanvaller is de oudere broer van Ajax-middenvelder Ryan Gravenberch. “Toen De Graafschap zich meldde was ik direct enthousiast”, laat de aanwinst weten in reactie op zijn overstap. “Ik kijk uit naar het spelen in een goed gevulde Vijverberg. Na de vakantie gaan wij ons opmaken voor een spannende competitie met veel grote clubs.”

Gravenberch doorliep de jeugdopleiding van Ajax. Vervolgens speelde hij in binnen- en buitenland voor een hele rits aan clubs. Zo kwam de aanvaller onder meer uit voor NEC Nijmegen, FC Dordrecht, het Engelse Reading FC, KSV Roeselare in België, TOP Oss en FC Dordrecht. Het afgelopen seizoen speelde hij in de eredivisie voor Sparta en kwam hij tot vier doelpunten.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)