Gratis sneltest Nederlandse grenspendelaars

Gepubliceerd: 08-04-2021 16:04. Bijgewerkt: 09-04-2021 14:17

Nederlandse grenspendelaars kunnen een gratis coronasneltest laten uitvoeren in Duitsland. Bij testlocaties die aangesloten bij Chayns zijn personen die voor onder meer werk de grens passeren welkom.

“Bij controles aan de grens, wanneer je onderweg bent naar de Duitse testlocatie, is het voldoende de gemaakte afspraak op de mobiele telefoon te laten zien”, laat de gemeente Winterswijk weten. Via de site van Chayns is te zien dat er onder meer in Spork en Isselburg, plaatsen nabij de Nederlandse grens, een mogelijkheid tot testen is. Na de test ontvangen personen binnen vijftien minuten tot een half uur een digitaal testcertificaat. De sneltests kunnen onder meer worden uitgevoerd in Isselburg en Spork. Tot nader orde zijn de tests ook voor Nederlanders gratis.

De ontwikkelaar van het Chayns-platform, softwarebedrijf Tobit, stelt in het disctrict Borken tienduizend euro eigen geld beschikbaar voor testcentra die de registratie via Chayns laten verlopen om meer tests uit te kunnen voeren. Testcentra die dit doen krijgen een deel van de kosten door Tobit vergoed. Districtsbestuurder Kai Zwicker zou net als Tobias Groten, directeur van Tobit, zien dat andere bedrijven ook financieel meedoen aan dit inititatief. Het is nog niet duidelijk of dit in het district Kleef ook het geval is.

Foto: REGIO8 (archief, teststraat Zelhem)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)