Gratis laten testen vóór inreizen Duitsland

Gepubliceerd: 06-05-2021 14:05. Bijgewerkt: 06-05-2021 14:55

Ondanks eerdere berichtgeving moeten volledig gevaccineerde en onlangs van corona genezen Nederlanders zich alsnog laten testen voor een bezoek aan Duitsland. Deelstaat Noordrijn-Westfalen is teruggefloten door de landelijke overheid, maar een oplossing voor grenspasssanten dient zich inmiddels aan.

"De Duitse deelstaten mogen een deel van hun regels zelf bepalen, maar wat betreft hoge risicogebieden als Nederland moeten ze de landelijke regels blijven volgen", legt een woordvoerder van de Euregio Rijn-Waal uit. Dit betekent dat grenspendelaars alsnog een negatieve testuitslag van maximaal 48 uur moeten kunnen tonen voor ze de Duitse grens passeren. Mensen die voor werk, school of zorg de grens oversteken moeten een negatief testresultaat hebben die maximaal 72 uur oud is. Sinds donderdagochtend is er een oplossing: grenspendelaars kunnen zich gratis laten testen in Nederland. Dit kan op twintig locaties waaronder in Arnhem, Duiven en Lichtenvoorde, aanmelden kan via grenstesten.nl.

De grensgangers die gebruik van de testvoorziening willen maken, moeten kunnen aantonen dat zij wonen in Nederland en hun werkgever, onderneming, school, universiteit, zorgverlener of familielid aan wie mantelzorg wordt verleend, in Duitsland is gevestigd. Volgens de Euregio is Duitsland federaal wel bezig om de regels voor inreizen te veranderen. "Waarschijnlijk wordt daar voor het weekend over besloten", aldus de woordvoerder. Volgende week zou dan de testplicht voor volledig gevaccineerden en personen die genezen zijn van corona, opgeheven worden.


Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)