Gratis knipbeurt voor minima in Doetinchem

Gepubliceerd: 12-11-2021 15:11. Bijgewerkt: 12-11-2021 15:48

Kapper Christiaan Roverts zet zijn nieuwe mobiele kapperswagen De Gulde Krul tot Kerst op vrijdagen in om minima bij Stichting Mini Manna in Doetinchem een gratis knipbeurt te geven. Antoine Spall was de eerste klant die plaats mocht nemen in de stoel, tot zijn eigen vreugde.


“Ik heb een weekbudget en naar de kapper gaan is voor mensen zoals ik vrij prijzig”, zegt Spall, die normaal geld opzij moet leggen voor een knipbeurt. “Dan moet je een aantal weken het restant van je weekgeld opsparen. Dit is dus ideaal.” Stichting Mini Manna, met locaties in Ulft, Doetinchem en Winterswijk, helpt minima onder meer aan goedkope boodschappen. Ook het hebben van een strak kapsel kan volgens directeur Steven Kroon veel betekenen: “Als je haar goed zit, kom je makkelijker ergens binnen. Het is goed voor je zelfvertrouwen, voor je zelfbeeld, en dat helpt je verder in het leven.”

Voor kapper Roverts is het als startende ondernemer gelijk een manier om naamsbekendheid te krijgen. Tot Kerst komt hij elke vrijdag langs bij de Mini Manna. Met vier- tot vijfhonderd gezinnen die door de organisatie worden geholpen, lijkt er voldoende vraag te zijn. “Ik heb al een lijst gemaakt van mensen die graag geholpen willen worden”, aldus Spall. “We zitten nu al aan vijf, dus er is ontzettend veel behoefte aan. Zeker voor de feestdagen.”

Foto: REGIO8


Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)