Grasmat uitdaging voor Terborg Toernooi

Gepubliceerd: 17-05-2022 15:05. Bijgewerkt: 17-05-2022 15:33

Na twee afgelaste toernooien is Sportpark de Paasberg volgend weekend weer het decor van het Terborg Toernooi voor Onder 19-voetbalteams. Een delegatie van de Engelse topclub Tottenham Hotspur was dinsdag te gast in het stadje om de faciliteiten onder de loep te nemen.


“Dit wordt ons eerste toernooi sinds de coronapandemie”, zegt Luke Godfrey, operations manager bij de Tottenham Hotspur Academy. “Iedereen is enthousiast om hierheen te komen en om weer te spelen tegen sterke internationale tegenstanders.” Godfrey bekeek onder meer het hotel en het sportpark, waarbij het droge gras na een druk seizoen en een gebrek aan neerslag opviel. “Daarom is er vanaf dinsdag een speelverbod”, zegt toernooidirecteur Peter Berendhaus. “Iedere dag wordt er nu aan gewerkt om weer een perfecte grasmat te krijgen. Dat is ook heel belangrijk voor het toernooi.”

Topclubs kiezen er vaker voor om vóór het toernooi de locatie te bezoeken als een ‘risico-analyse’. “Als Tottenham hier speelt, staat er wel voor zestig miljoen euro aan waarde van spelers op het veld”, schetst Berendhaus. “Dat is een andere dimensie.” Bij de Engelse topclub is er vertrouwen dat de accommodatie er op 27, 28 en 29 mei klaar voor is. “Het is erg droog, maar dat is het thuis in Engeland ook”, zegt Godfrey. “Ik denk dat het volgende week wel goed moet zijn.”

Topfavoriet?
Naast Tottenham doen onder meer De Graafschap, het Deense FC Midtjylland en titelhouder Palmeiras mee aan het toernooi. De laatst tien keer greep een Braziliaanse ploeg de titel in Terborg, de vraag is of de Engelse topclub die hegemonie kan doorbreken. “De Braziliaanse ploegen zijn altijd sterk, fysiek, maar ook technisch zijn ze erg goed”, zegt Godfrey, die vertrouwen heeft in de Tottenham-jeugd. “De jongens zullen hier in ieder geval hun best doen, en wie weet.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)