Graafschap College rennend naar Rotterdam

Gepubliceerd: 02-06-2017 15:06. Bijgewerkt: 02-06-2017 15:17

Een delegatie van 27 personen van het Graafschap College is vrijdag vanaf Doetinchem vertrokken richting Hamburg voor de Roparun. De non-stop estafetteloop leidt de deelnemers in drie dagen, via Zutphen, naar Rotterdam.


"Wij doen dit jaar voor het eerst mee met ons team", vertelt teamcaptain Yvonne van Rheenen van de delegatie uit Doetinchem. De Roparun, afkorting voor de Rotterdam Parijs run, bestaat sinds 1992. Vanaf 2012 is het ook mogelijk om in Hamburg te starten wegens de grote drukte. Doel van de estafetteloop is geld inzamelen. "We doen dit om zoveel mogelijk geld op te halen voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker", aldus Van Rheenen.

Volgens de teamcaptain staat de deelnemers flink wat te wachten. "De hardlopers zijn gewend om een bepaalde afstand te lopen, maar een estafetteloop is iets anders", vindt Van Rheenen. "Je moet elke keer om de tweeduizend meter afwisselen. In drie dagen tijd moet je per loper ongeveer 76 kilometer lopen." Leraar Ruud Harmsen verwacht een zware tocht: "Maar we hebben er allemaal zoveel zin in, dat ik er van uitga dat het goedkomt."

Foto: REGIO8

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)