Graafschap College in actie voor RopaRun

Gepubliceerd: 08-04-2018 19:04. Bijgewerkt: 09-04-2018 9:48

Medewerkers en studenten van het Graafschap College zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de RopaRun. Komende week is er de mogelijkheid te eten voor het goede doel bij de horeca-afdeling, en over belangstelling valt niet te klagen.

“De actie is zo populair dat er op dit moment voor één lunch nog plaatsen zijn”, zegt teamcaptain Yvonne van Rheenen daarover. “Er zijn natuurlijk heel veel mensen die normaal gesproken ook al eten bij de horeca en die zijn van te voren al op de hoogte gebracht. De studenten hebben er ook een speciaal menu voor bedacht, waarin alle vier de landen van de RopaRun vertegenwoordigd zijn.” Voor het Graafschap College is de deelname aan het evenement een uitgelezen mogelijkheid om er opdrachten aan te verbinden. “Dat begint ook steeds meer te komen. Vorig jaar was het nogal ad hoc, we konden eigenlijk pas op het laatste moment de beslissing nemen om mee te doen, dus toen konden we binnen de school niet veel meer organiseren. Dit jaar hebben we dat al veel eerder ingezet. De teamleiders van vorig jaar hebben in alle afdelingen een verhaaltje gedaan en daardoor veel meer afdelingen erbij betrokken.”

De RopaRun wordt gelopen in het Pinksterweekend (18-21 mei) en heeft twee startplaatsen: Parijs en Hamburg. Graafschap College Moves, het team dat vanuit de onderwijsinstelling mee doet, vertrekt vanuit de Duitse stad en heeft over deelname door studenten niet te klagen. “We proberen een zo breed mogelijk team samen te stellen. Dus zowel studenten, als docenten, als ondersteunend personeel en op dit moment hebben we acht studenten in het team zitten.” Het team is tijdens de loop rechtstreeks te volgen voor belangstellenden en thuisblijvers. “Wij hebben twee kastjes mee in de lopersbussen en die registreren precies waar we op welk moment zijn. Op het moment dat we dan bij de fanzone in Zutphen aankomen dan hopen we daar zoveel mogelijk mensen te zien. Dan kunnen mensen een uurtje van tevoren kijken en zien hoe laat we daar gaan arriveren.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)