Graafschap College gaat voor Grenslandprijs

Gepubliceerd: 28-09-2021 10:09. Bijgewerkt: 28-09-2021 10:07

Het Doetinchemse Graafschap College is genomineerd voor de Grenslandprijs met hun project ‘Leren zonder Grenzen’. De Grenslandprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan projecten die een nauwere samenwerking tussen Nederland en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen stimuleren.


"De nominatie is in onze ogen al een prijs op zich," aldus projectleider Sabine Preuss. "Er lopen zoveel mooie projecten die een grensoverschrijdende samenwerking op allerlei niveaus versterken. Voor veel mensen was de grens tussen Duitsland en Nederland nog steeds een echte grens. Studenten die al grensoverschrijdend samenwerken, zullen dat in hun loopbaan ook eerder doen." De winnaar van de Grenslandprijs wordt op 30 september bekendgemaakt op de Grenslandconferentie in Enschede. Leren zonder Grenzen is een van de drie finalisten gekozen uit meer dan honderd projecten.

Het project van het Graafschap College hoopt ervoor te zorgen dat studenten na hun opleiding ook over de grens naar arbeidskansen kijken. De opleider wil dit bereiken met uitwisselingen, beroepswedstrijden, grensoverschrijdende stages en langdurige samenwerkingen. Vijf jaar geleden begon het project onder leiding van het Graafschap College met zeventien deelnemende roc's uit Nederland en Duitsland, inmiddels is dit aantal uitgegroeid naar 58 roc's en meer dan zestienduizend deelnemers.

Andere finalisten

Het Graafschap College neemt het in de finale op tegen de grensoverschrijdende politieopleiding ILI van de politie in samenwerking met Zuyd Hogeschool en de Open Universiteit. De andere finalist is Grensmatch van EURES Scheldemond in samenwerking met Den Doelder Recruitment. Op 30 september presenteren de opleidingen zich aan een driekoppige jury. De jury kiest hieruit een winnaar, het winnende project ontvangt een geldbedrag van vijfduizend euro.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)