Graafschap College bezorgt diploma's thuis

Gepubliceerd: 29-05-2020 14:05.

Docenten van het Graafschap College gingen donderdagmiddag verspreid door de hele Achterhoek langs bij geslaagden om hun diploma uit te reiken. Normaal worden de getuigschriften uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst op school, maar vanwege de coronacrisis is gekozen voor een ludieke 'drive-by-uitreiking'.


"Deze mensen hebben hun diploma verdiend en vandaag was de dag dat we ze zouden uitreiken", aldus docente Ingrid Wibbelink. "We hebben besloten om dat ook te doen. Dat kan niet bij ons op school. De studenten zouden wel op anderhalve meter kunnen gaan zitten, maar dan mag er geen familie bij en ook onze collega docenten niet. Vandaar dat we hebben besloten om ze rond te brengen." Vanwege het virus was de laatste fase van de studie Verzorgende IG voor Chantal Bongers uit Ulft anders dan normaal, toch liet ze zich er niet door uit het veld slaan. "Toen de coronacrisis begon was ik al klaar met mijn examens, maar moest ik nog een map inleveren op school en dat kon toen niet", aldus Bongers. "Toen was het afwachten wanneer dat wel kon. In het begin baal je wel een beetje, maar ik heb me er bij neergelegd en nu sta ik hier met mijn diploma."

De omstandigheden zijn niet alleen voor de studenten veranderd, maar de coronacrisis vraagt volgens Wibbelink ook veel van docenten. "We komen niet meer op school en werken allemaal vanuit huis", aldus de docente. "Wij geven nu online les en overleggen alles online. Het contact met de studenten is intensiever dan ooit. Anders zag je ze met groepen bij elkaar en nu spreek je ze individueel. Dus we zijn veel drukker en de computer staat bijna dag en nacht aan." Met het diploma op zak rest Chantal nog één ding. Na een klein feestje op de dag van de uitslag, is het nu wachten tot ze een groot feest kan geven: "Op de dag van de uitslag heb ik het al gevierd, maar zodra alles weer mag doe ik het zeker nog een keer over voor familie en vrienden."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)