Glasvezel op weg naar westelijke Achterhoek

Gepubliceerd: 13-01-2018 16:01. Bijgewerkt: 13-01-2018 16:26

Na succesvolle glasvezel-vraagbundelingen in Aalten, Oost Gelre, Winterswijk en Berkelland is nu het westen van de Achterhoek aan de beurt. Minstens vijftig procent van de inwoners van het buitengebied in vijf gemeenten moet zich voor 19 februari hebben ingeschreven.

"We leven in een digitale woestijn in de Achterhoek", vindt wethouder Henk Hengeveld van Oude IJsselstreek. "Laten we daar nou eens een hele mooie oase van maken." De vraagbundeling loopt op dit moment tegelijk in de gemeenten Oude IJsselstreek, Doetinchem, Montferland, Zevenaar en Doesburg. Geoff Coupe is als ambassadeur betrokken bij de Glasvezel Buitenaf-campagne en ondervindt dagelijks de noodzaak van de aanleg van glasvezel. "Onze internetsnelheid is drie megabit per seconde", vertelt de bewoner van het buitengebied van Heelweg. "Dat is gewoon niet snel genoeg voor deze tijd."

Aan interesse lijkt, gezien de uitpuilende informatieavonden, geen gebrek te zijn. Toch hebben zich pas een kleine vijfhonderd huishoudens ingeschreven. Dat is negen van de benodigde vijftig procent van het aantal huishoudens in het buitengebied. "Dat klinkt laag, maar Glasvezel Buitenaf vindt het niet slecht", aldus Coupe. "Ik heb er vertrouwen in dat het heel snel hoger zal zijn." De ambassadeur heeft dan ook een boodschap voor inwoners van het buitengebied. "Inschrijven, alsjeblieft, heel snel", vertelt Coupe. "Dan hebben wij de vijftig procent bereikt op 19 februari."

Om bewoners van het buitengebied te informeren over de aanleg van glasvezel worden een aantal momenten georganiseerd. Dinsdagavond staat er in het Buurtschapshuis in Sinderen een informatieavond gepland.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)