Glasvezel op komst voor Achterhoek Zuid

Gepubliceerd: 14-02-2018 13:02. Bijgewerkt: 26-02-2018 18:36

Buitengebieden van gemeenten in het zuiden van de Achterhoek krijgen glasvezel. De benodigde vijftig procent van het aantal inwoners heeft zich aangemeld voor de aansluiting in combinatie met een abonnement. Dat is voldoende om de aanleg te realiseren in Doetinchem, Doesburg, Montferland en Oude IJsselstreek.

“De inwoners van de Achterhoekse gemeenten hebben zich met z’n allen ingezet om 50% deelname te halen’’, stelt directeur Piet Grootenboer van Glasvezel Buitenaf. ‘’We hebben gezien hoe groot de inzet was van de verschillende ambassadeurs in het gebied. Juist daarom kunnen we nu al aankondigen dat er glasvezel komt. Iets dat voor de inwoners en bedrijven ongelooflijk goed nieuws is.”

De verschillende informatieavonden werden veelvuldig bezocht. Op enkele plekken werden inwoners zelfs geweigerd omdat zalen te vol waren. Desondanks duurde het nog enkele weken voor het benodigde percentage werd behaald. Inschrijven kan nog tot maandag 19 februari. Op die datum zal ook het eindpercentage bekend worden gemaakt.

Foto: REGIO8


Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)