Gijs Leemreize wordt prof bij Jumbo-Visma

Gepubliceerd: 24-07-2020 15:07. Bijgewerkt: 24-07-2020 15:45

Wielrenner Gijs Leemreize uit Ruurlo wordt volgend seizoen prof bij het team van Jumbo-Visma. Leemreize reed vorig seizoen nog voor het Aaltense Sensa-Kanjers voor Kanjers Cycling Team en komt dit seizoen uit voor de beloftenploeg van Jumbo-Visma.

“Het is altijd mijn droom geweest om profwielrenner te worden”, aldus Leemreize. “In de beginjaren dat ik fietste was dat nog niet realistisch, maar het ging jaarlijks beter en ik bleef stappen zetten. Uiteindelijk is het snel gegaan, want afgelopen jaar reed ik nog bij een clubteam. Dat ik vorig jaar de stap naar de opleidingsploeg mocht zetten, was al heel mooi. Ik ben heel blij dat ik nu de stap kan maken naar het World Tour-team.” Opvallend aan de stap van de Achterhoeker is het feit dat Leemreize nog geen wedstrijd heeft gekoerst voor de de opleidingsploeg van Jumbo-Visma. Wel mocht hij al met de profs mee naar de Tour de Provence en staat eind juli wederom met de profs van de WolrdTour-ploeg aan de start voor de Tour de la Provence. Leemreize treft bij de profs onder meer Achterhoekers Koen Bouwman en Robert Gesink, van wie Leemreize zelfs nog verre familie is.

Sportief directeur Merijn Zeeman is blij dat hij een jong talent kan toevoegen aan het team: “Dat de eerste jonge renner de overstap maakt vanuit de opleidingsploeg is memorabel. Gijs reed vorig jaar nog bij clubteam Sensa – Kanjers voor Kanjers. Wij werden getipt door Han Vaanhold, waarna Gijs een plaats in ons Development Team verdiende. We hadden niet verwacht dat een renner van de beloften zo snel de overstap zou maken. Wij achten hem klaar om over te stappen naar de profs en daar verder te leren en ervaring op te doen. We hebben vertrouwen in hem en dat is de reden dat we hem voor drie jaar hebben vastgelegd.”

Foto: Sensa-Kanjers voor Kanjers Cycling Team (archief)


Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)