Gieterij Lovink in Terborg failliet verklaard

Gepubliceerd: 25-05-2020 13:05. Bijgewerkt: 25-05-2020 14:01

Gieterij Lovink is maandag failliet verklaard door de rechtbank Gelderland. Door het faillissement komen 165 medewerkers op straat te staan.

Vorige week vroeg het bedrijf, dat bestaat uit Technocast B.V. en HandMouldings B.V, uitstel van betaling aan. Dit is maandag door de rechtbank omgezet in een faillissement. Sinds de aanvraag is gebleken dat er onvoldoende zekerheid is dat crediteuren op termijn door het bedrijf kunnen worden betaald. Een aantal partijen heeft interesse getoond in de overname van de machines en onderdelen van de gieterij-tak. Naar verwachting zal de curator op korte termijn in gesprek gaan met deze partijen.

Medewerkers teleurgesteld

"We krijgen telefoontjes van medewerkers die teleurgesteld en boos zijn", zegt Agnes van der Schuur van de FNV. "Sommige zijn ook volledig verrast." De FNV zegt zeker nog met de curator in gesprek te gaan. 

Productie kabelmoffen gaat door
De gieterij-tak van het bedrijf verkeerde economisch gezien al een aantal jaren in moeilijke omstandigheden. Lovink Enertech B.V is niet betrokken bij het faillissement van de gieterij-tak. Dit bedrijfsonderdeel produceert kabelmoffen en is gezond. De activiteiten van dit bedrijf worden ongewijzigd voortgezet.

Foto: REGIO8


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)