GGnet zet per direct patiëntenstop in

Gepubliceerd: 21-10-2019 17:10.

De Gelderse geestelijke gezondheidsdienst GGnet, die onder anderen vestigingen heeft in Winterswijk en Doetinchem, neemt per direct geen nieuwe patiënten meer aan die verzekerd zijn bij Zilveren Kruis. Ook organisaties die aangesloten zijn bij Zilveren Kruis, zoals onder anderen Prolife, FBTO en Avero Achmea, vallen onder deze patiëntenstop.

GGnet geeft aan dat het al langer in gesprek is met Zilveren Kruis om tot een goede oplossing te komen met betrekking op de krappe inkoop en de toenemende kosten van de steeds meer complexe problemen van patiënten. De vergoeding die dit jaar was afgesproken, is al op. GGnet maakt in een aantal gevallen een uitzondering. Mensen die in crisis zijn of gedwongen opgenomen moeten worden, worden nog wel opgenomen door GGnet, net als mensen die zich voor 21 oktober hadden aangemeld of patiënten jonger dan 18 jaar.

Een patiëntenstop is niet uniek. Het komt vaker voor dat ziekenhuizen en GGZ-instellingen zich ertoe genoodzaakt zien. GGNet heeft verschillende vestigingen in Gelderland en behandelt ieder jaar 18.000 mensen.

Foto: REGIO8


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)